marți , iunie 6 2023
Home / Casa si Gradina / Interventii Urgente Instalatii Electrice

Interventii Urgente Instalatii Electrice

Cand este posibil sa aveti nevoie de interventii urgente instalatii electrice?

In fiecare zi electricienii sunt solicitati pentru diverse interventii urgente instalatii electrice. Atunci cand se confrunta cu diverse probleme ale instalatiei electrice, oamenii apeleaza la serviciile electricienilor autorizati.

Acest articol a fost redactat in mod special pentru a va aduce la cunostinta care sunt cateva dintre situatiile in care poate fi nevoie de o interventie de urgenta asupra instalatiei electrice.

Chiar daca pana acum nu v-ati confruntat cu astfel de probleme, este totusi indicat sa cititi cu atentie. Informatiile de mai jos va pot ajuta foarte mult intr-o situatie de acest fel. Veti intelege cand este o problema serioasa si veti contacta electricianul.

Interventii urgente instalatii electrice

Problemele electrice pot fi infricosatoare. Acestea nu doar deterioreaza aparatele, ci reprezinta si un risc pentru viata si proprietate. Probleme precum facturi mari de energie electrica, lumini palpaitoare etc., indica o problema electrica. Sa ne uitam asadar la cateva probleme si solutii electrice comune.

1. Protectie slaba a circuitului/ Fara RCCB

Interventii Urgente Instalatii ElectriceIntrerupatorul de curent rezidual (RCCB) este un dispozitiv care detecteaza si previne circuitul de joasa tensiune daca exista o scurgere de curent. Deconecteaza sarcina de la sursa principala atunci cand circuitul are curent rezidual.bSolutie: instalati un RCCB, deoarece ofera protectie impotriva curentilor directe si indirecte, socurilor si incendiilor electrice.

2. Probleme de iluminare

Becurile se ard prea frecvent. Daca becurile dvs. se sting prea des, ar putea indica probleme electrice. Becurile se pot arde daca:

  • Puterea este prea mare.
  • Tensiune inalta.
  • Circulatia necorespunzatoare a aerului.
  • Becul este fixat prea strans.
  • Exista cablaj de calitate slaba la retea sau la circuit.

Solutie: Daca va confruntati des cu aceasta problema, verificati daca suportul este slabit. Apelati la serviciile unui profesionist pentru a determina cauza principala a epuizarii electrice. Sau, puteti suna si un electrician autorizat ANRE. Acesta soseste la fata locului si remediaza problema intr-o perioada relativ scurta de timp.

3. Lumini palpaitoare si iluminare prea luminoasa sau slaba

Daca observati ca luminile palpaie sau daca una este mai luminoasa sau mai slaba decat celelalte, ar putea exista doua motive pentru asta. Fie consuma putere diferita, fie panoul principal de alimentare are probleme tehnice.

Solutie: Daca becurile au o putere diferita, nu ar fi nicio problema. Dar, daca exista o problema la panoul de alimentare, trebuie sa chemati la fata locului un profesionist. Exista electricieni care presteaza servicii de interventii urgente instalatii electrice. Acestia pot rezolva cu usurinta o astfel de situatie.

4. Socuri electrice

Este posibil sa aveti socuri electrice atunci cand porniti sau opriti un aparat. Chiar daca socurile sunt usoare, este un indiciu ca aparatul are o problema electrica sau ca exista probleme cu cablarea.

Solutie: Puteti conecta un alt dispozitiv si puteti vedea daca va confruntati cu aceeasi problema. Daca rezultatele sunt reproductibile, apelati la un electrician pentru a remedia problema inainte ca cineva sa fie ranit.

Alegerea electricianului

Asadar, este cat se poate de evident faptul ca instalatia electrica poate avea diverse probleme. Cand va confruntati cu aceasta problema, aveti nevoie de ajutorul unui electrician interventii urgente instalatii electrice.

Pentru a alege electricianul potrivit aveti nevoie de cateva informatii. Asigurati-va ca alegeti un electrician care este autorizat ANRE. Asigurati-va de asemenea ca alegeti un electrician care are o vasta experienta in aceasta meserie.

Alegeti electricianul pe baza recomandarilor. Optati pentru serviciile unui electrician care are doar feedback pozitiv de la clienti.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Ce beneficii are asfaltul fabricat intr-o statie asfalt Brasov? Dupa cum probabil v-ati dat seama, …

Close