sâmbătă , iulie 13 2024
Home / Sanatate / Implantologie Orala Brasov

Implantologie Orala Brasov

Intrebari frecvente despre implantologie orala Brasov

Stiati ca exista persoane care au foarte multe intrebari despre implantologie orala Brasov, si nu gasesc raspunsurile? Ei bine, este vorba despre acele persoane carora li s-a recomandat de catre medicul dentist sa opteze pentru implanturi dentare.

Acest articol le ofera raspunsurile de care au nevoie pacientii aflati in aceasta situatie. Asadar, daca vi s-a recomandat sa inlocuiti unul sau mai multi dinti lipsa cu implant sau implanturi dentare, va recomandam sa cititi pana la final.

Ce inseamna implantologie orala Brasov?

Atunci cand auziti ca se discuta despre implantologie orala, trebuie sa stiti ca este vorba despre una dintre ramurile stomatologiei. Mai exact, este vorba despre acea ramura a stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor cu ajutorul implanturilor dentare.

Ce este un implant dentar?

Implantul folosit de catre specialistii in implantologie dentara Brasov, este un mic surub de titan. Este incorporat in maxilarul pacientului in timpul unei interventii chirurgicale minore. Implantul inlocuieste o radacina naturala a dintelui.

Implantologie Orala BrasovPoate fi construit in maxilarul superior sau inferior. Dupa un timp, implantul va creste in os si va prelua rolul radacinii dintelui. Poate servi ca suport pentru o coroana sau o proteza.
Dintele artificial de pe implant isi asuma rolul dintelui natural. Aceasta inseamna ca pacientul este capabil sa manance si sa bea orice doreste.

Pacientii se simt, de obicei, stanjeniti si ingrijorati inainte de decizia de implantare. Increderea in sine si calitatea vietii lor cresc semnificativ dupa implantare, mai ales deoarece aspectul si functionalitatea implantului sunt identice cu ale dintilor naturli.

Care sunt avantajele implanturilor in comparatie cu o proteza clasica?

O alta curiozitate atunci cand vine vorba despre implantologie orala Brasov si implanturi este reprezentata de avantajele acestora. Exista mai multe avantaje pe care implanturile dentare le ofera, iar unele va sunt prezentate in randurile urmatoare:

Solutie permanenta – dupa ce implantologul oral introduce implantul, nu este nevoie de altceva deoarece acesta arata si functioneaza ca un dinte natural.

Mentine dintii sanatosi – atunci cand se folosesc proceduri traditionale, cum ar fi realizarea unei punti, este necesara reconturarea dintilor adiacenti, astfel incat acestia sa poata primi o punte rigida – substitutie protetica. Implantarea exclude necesitatea reconturarii si prin aceasta distrugerea dintilor sanatosi.

Arata mai bine – daca pierdeti un dinte (inclusiv coroana si radacina), scaderea osului maxilar poate cauza imbatranirea fetei. Implantarea poate opri acest proces.

Desigur, exista sisteme de implant ca stabilizatori pentru proteze totale. Acestea se fac in cazul in care pacientul pierde toti dintii (mai des in maxilarul inferior) si implanturile sunt pozitionate in zona frontala pentru a proteja caderea unei proteze totale din maxilar.

Este procedura dureroasa?

Exista persoane care atunci cand li se recomanda sa opteze pentru implantologie orala Brasov isi fac griji din cauza durerii. Procedura de implantare se face sub anestezie locala pentru a evita durerea sau disconfortul.

Cu toate acestea, ca si in orice alta interventie chirurgicala, pacientul poate simti un usor disconfort. Insa majoritatea pacientilor sunt placut surprinsi, deoarece se asteapta la mult mai multa durere si disconfort.

Pot folosi o pasta de dinti de albire daca am implanturi?

Pastele de dinti pentru albire contin particule abrazive care dupa un timp pot face suprafata noilor coroane aspra, provocand astfel depunerea placii si o pigmentare mai usoara a dintilor artificiali si naturali.

Recomandarea specialistilor in implantologie orala Brasov este sa folositi o pasta de dinti obisnuita fara micrograne pentru igiena zilnica.

Dupa cum se poate vedea, exista multe intrebari si curiozitati in ceea ce priveste implantologia orala si inserarea implanturilor. Speram ca raspunsurile pe care vi le-am oferit sa va ajute sa intelegeti cat de utile sunt implanturile, si ca merita sa le luati in considerare pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Beneficii importante ale unei operatii pe pleoape Cu siguranta toata lume a auzit discutii despre …

Close