luni , aprilie 22 2024
Home / Constructii / Releveu Proiectare Instalatii Brasov

Releveu Proiectare Instalatii Brasov

Ce trebuie sa stim despre un releveu proiectare instalatii Brasov?

Aveti nevoie de un plan releveu proiectare instalatii Brasov dar nu aveti multe cunostinte despre acesta? Cu siguranta nu sunteti singura persoana in situatia aceasta.

Au existat multe situatii in care oamenii aveau nevoie de un plan releveu dar nu aveau idee ce este acesta. Din acest motiv unii au intrat in panica, altii nu stiau cum sa procedeze si cui sa ceara ajutorul. Nu stiau cine le poate crea un astfel de plan releveu.

Acest articol este redactat special pentru toti cei care au nevoie de un plan releveu. Contine cele mai importante informatii cu privire la acesta. Daca aveti si dvs. nevoie de un astfel de plan, cititi cu atentie pana la final.

Ce este un plan releveu proiectare instalatii Brasov?

Din moment ce discutam despre un plan releveu proiectare instalatii Brasov, este firesc ca are legatura cu instalatiile. Cat despre releveu, acesta este un cuvant mentionat si in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. Este un cuvant provenit din limba franceza, de la cuvantul relevé.

Releveu Proiectare Instalatii BrasovTermenul releveu ca definitie, este o descriere a mai multor operatiuni cum ar fi masurarea, cotarea, schitarea sau desenarea. Poate fi privit si ca un rezultat al actiunilor anterior mentionate sub forma unei reprezentari grafice la o anumita scara grafica prescrisa.

Pot fi intalnite mai multe sinonime pentru acest termen, cum ar fi reprezentare grafica, plan, schita, iar exemplele pot continua. Din pacate insa, nici unul dintre acesti termeni nu exprima in esenta acelasi sens.

Ce este scara grafica?

Extrem de important de mentionat este faptul ca un plan releveu proiectare instalatii are o scara grafica. Aceasta este o corespondenta a doua dimensiuni. Discutam despre o scara reprezentata in plan, si despre o scara reala pe teren.

Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile cu aceste scari, va recomandam sa cititi cu atentie in continuare. V-am pregatit exemple.

Asadar, exista scara grafica 1:100. Aceasta este scara grafica in care 1 m din plan este echivalentul a 100 m in realitate (pe teren). Cel mai adesea, acest tip de scara grafica este utilizat in arhitectura.

Daca de exemplu un plan are X cm, stiti cat cm exista in realitate (pe teren). Calculul este unul cat se poate de simplu, si este aplicat de fiecare data. Este vorba despre regula de trei simpla, invatata la scoala.

Asadar, daca 1 m in plan corespunde cu 100 m in realitate, atunci 0.15 m( 15 cm in plan) corespunde cu…. X m pe teren.

Atunci, calculul se face prin inmultirea valorilor proportionale pe diagonala:

1 m * X m = 0.15 m * 100 m => X = (0.15 m * 100 m ) / 1 m => X = 15 m

Mai pe intelesul tuturor, lungimii de 15 cm dintr-un plan releveu proiectare instalatii Brasov la scara 1:100, ii corespunde in realitate (pe teren) o lungime de 15 metri.

Acest calcul este valabil si pentru sensul invers. In cazul in care de exemplu este cunoscuta dimensiunea in realitate si se doreste aflarea dimensiunii in plan, exista urmatorul calcul:

Daca 1 m in plan corespunde cu 100 m in realitate (pe teren), iar X m in plan corespunde cu 11 m pe teren, calculul este simplu. Se efectueaza prin inmultirea pe diagonala a valorilor proportionale.

1 m * 11 m = X m * 100 m => X= ( 1 m 11 m ) / 100 m => X= 0.11 m (adica 11 cm).

Mai pe intelesul tuturor, pentru lungimea de 11 m de pe teren, lungimea de 0.11 m (11 cm) este echivalentul in scara releveu de 1:100.

Check Also

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Motive pentru a alege o proiectare instalatii CCTV Brasov chiar acum Pentru multe persoane fizice …

Close