marți , aprilie 16 2024
Home / Turism / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Este cetatea Prejmer un obiectiv turistic?

Majoritatea persoanelor din Romania au auzit cel putin odata o discutie despre cetatea Prejmer. Printre aceste persoane se afla si multe persoane care au vizitat cel putin odata aceasta cetate si biserica Prejmer.

Exista in schimb si persoane care nu au auzit niciodata despre aceasta cetate si despre biserica fortificata Prejmer. Exista persoane care se intreaba daca acestea reprezinta un obiectiv turistic cunoscut din Romania.

Acest articol a fost redactat special pentru a face lumina in acest sens. Vom prezenta informatii care speram ca ajuta oamenii sa inteleaga de ce este aceasta cetate importanta, alaturi de biserica.

Unde se afla biserica si cetatea Prejmer?

Biserica si cetatea Prejmer se afla in judetul Brasov, mai exact in comuna care poarta acelasi nume, Prejmer. Pentru ca toata lumea sa aiba informatii si mai concrete, explicam mai amanuntit.

Cetatea PrejmerAsadar, aceasta comuna se afla la o distanta nu tocmai mare de orasul resedinta de judet. Doar 15 kilometri despart Prejmerul de Brasov. Apoi facem precizarea ca in zona de sud a comunei se afla Valea Oltului, la doar 5 kilometri departare. In nord in schimb, se afla Muntii Intorsurii la doar 10 kilometri distanta.

Turistii trebuie sa stie ca Prejmerul are legaturi directe pe sosea si cale ferata cu Brasovul si Sf Gheorghe. De asemenea, prin pasul Buzau are legaturi cu Muntenia si Moldova.

Cand a fost construita biserica Prejmer?

Cu siguranta nu putem discuta despre cetatea Prejmer fara a aduce in discutie si Biserica Prejmer. Aceasta a fost construita in secolul al XIII-lea. Mai exact, in anul 1218 au fost puse balele sale, de catre Cavalerii Teutoni.

Cu toate acestea, nu ei au dus aceasta munca la bun sfarsit. Au fost expulzati din Tara Barsei iar constructia a fost finalizata de catre calugarii cistercieni.

Generalitati despre cetatea si biserica Prejmer

Exista multe lucruri care pot fi aduse in discutie cand vine vorba despre biserica sau cetatea Prejmer. Mai intai am putea mentiona faptul ca in acest caz discutam despre cel mai vechi obiectiv turistic al judetului Brasov. De asemenea, cetatea si biserica respectiva reprezinta unul dintre cele mai vechi obiective turistice din tara.

Cetatea care adaposteste Biserica Evanghelica Saseasca Fortificata Prejmer este una dintre cele mai bine pastrate fortificatii. Si aici nu ne referim doar la cele din tara ci si din Europa. In plus, biserica fortificata Prejmer este una dintre bisericile fortificate renumite in estul Europei.

De asemenea, acest obiectiv turistic a fost inclus inca din anul 1999 in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Practic nu mai discutam despre un obiectiv turistic cunoscut doar in Romania. Inca din acel an, odata cu adaugarea in Patrimoniul UNESCO, obiectivul a devenit cunoscut in toata lumea.

La fel de important este faptul ca acest obiectiv turistic a fost notat cu trei stele Michelin in faimosul Ghid Turistic Michelin. Nu exista in clipa de fata in Romania obiectiv turistic cu trei stele in acest faimos ghid. Deci si de aici se poate intelege cat de importanta si cunoscuta este cetatea Prejmer dar si biserica fortificata din aceiasi comuna brasoveana.

Concluzie

In concluzie, in comuna Prejmer din judetul Brasov se afla o adevarata comoara. Aici ne referim atat la cetatea Prejmer cat si la biserica fortificata. Acestea reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic al judetului Brasov. Reprezinta unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara.

Close